Recept: Courgettetaart met geitenkaas

Culinette heeft ‘m op haar site gezet, maar dan moet ik elke keer zoeken, vandaar hier het recept. Heerlijk gegeten met courgettes uit eigen tuin!

Ingrediënten

  • Hartige taartdeeg (uit een pakje of zelf maken)
  • 3 kleine (zo’n 15 cm) courgettes in heel dunne plakjes
  • 200 gram zachte geitenkaas
  • 3 eieren
  • 200 ml room
  • zout & peper
  • paar takjes verse tijm (die ik overigens zelf helemaal vergeten was)

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de ovenschaal met hartige taartdeeg. Snij de zachte geitenkaas  ook in dunne plakjes of verkruimel het. Daarna strooi je wat parmezaan op de deegbodem en dan beginnen met een laagje courgette. Daarop de geitenkaas en de courgette om en om zo netjes mogelijk verdelen.Leg bovenop wat zongedroogde tomaatjes uit olie en in plakjes gesneden zwarte olijven.

Klop de eieren los met wat room, verse tijm en zwarte peper. Giet dit over de taart en bak hem in ongeveer 60 minuten goudbruin. Zelf vonden we de tweede dag dat we deze taart aten (iets minder heet dan toen hij net uit de oven kwam), lekkerder smaken. Maar koud zou ook kunnen.

Afdrukken