Recept: Platte Lamsbout met muntsaus

Hoofdgerecht voor 4 personen

  • 700-800 gr lamsbout, zonder been, platgeslagen
  • 1 dl rode wijn
  • 4 el wijnazijn
  • 2 el bruine suiker
  • 4 el olie
  • 2 el dyonmosterd
  • 1 el worcestersaus

Voor de saus

  • 4 el suiker
  • 1 dl witte-wijnazijn
  • 25 gr verse muntblaadjes, fijngehakt

Vraag de slager de lamsbout te ontbenen en open te snijden zodat een plat stuk vlees ontstaat. Meng de wijn, azijn en suiker in een kom en klop/roer tot de suiker is opgelost. Voeg de olie, mosterd en worcestersaus toe en leg de lamsbout een nacht afgedekt in de marinade in de koeling. Keer het vlees af en toe zodat de marinade goed kan inwerken.

Maak de muntsaus door suiker en azijn in een pannetje te verhitten. Roer tot de suiker is opgelost en giet het mengsel over de muntblaadjes. Haal de lamsbout uit de marinade en dep het vlees droog met keukenpapier. Bestrooi het met peper en zout en gril het vlees op een hete barbecue/grillpan of leg hem onder de grill ongeveer 3 minuten krokant en bruin op beide zijden. Verplaats het rooster van de barbeque naar de hoogste stand zodat de hitte onder het vlees afneemt. Gaar het vlees ongevbeer 7 minuten op elke kant voor rood/rosé, ongeveer 9-10 minuten op elke zijde voor doorbakken. Laat het vlees 10 minuten rusten onder aluminiumfolie. Snijd het vervolgens in plakken en serveer met muntsaus.

Afdrukken