Slijpen?

Kreeg gisteren een briefje in de bus (ondanks de Nee-Nee-sticker op de brievenbus); ‘Slijperij, wederom arriveert de bekende slijper (per auto), wij zullen per auto voor uw deur werkzaam zijn, alleen prima werk is onze reclame.. blabla’. Ikke sceptisch. Nog nooit meegemaakt, zoiets.

Staat er vanochtend een meisje voor de deur. Met kartonnen tasje in haar linkerhand. Of ik nog iets te slijpen heb. Eh.. nee (en ik dacht; ‘aan mijn deur wordt niet gekocht’).

Zit ik vanmiddag in de Paleistuin-Zuid, komt een auto aangereden, vraagt een meneer met te lang haar en een voortand missend, (en even later ook het meisje van vanochtend) of hij elektriciteit van mij kan gebruiken omdat er iets stuk is gegaan, om de messen te mogen slijpen, had wel een kabel van tenminste 20 meter in de auto, blabla…

Eerst zei ik bijna ‘ja, dat is goed’. Toen dacht ik even twee keer na. En zag Pluisje binnen, midden op de tafel liggen zonnebaden! ‘Nee, sorry, vandaag niet’*. En ik dacht; ik heb net geld teruggekregen van m’n jaarlijkse elektriciteitsrekening!!

Het stel vertrok (bijzonder) snel naar hun auto met de woorden dat op de hoek wel aardige mensen woonden die zouden willen helpen.

*Was ik er bijna ingestonken… 🙁 Het klonk zo normaal en best wel sneu..

Afdrukken