Terug in tijd

Het viel nog net in onze vakantie, vrijdagavond de uitnodiging van fijne vrienden, voor de laatste muziekavond 2012 op het Coornhert Lyceum. Ja, natuurlijk gaan we daar naartoe! Aangezien Bart mocht spelen, wat wij beiden heel interessant vinden en ook wij beiden bij elkaar een flink aantal schooljaren daar doorgebracht hebben. Mijn Lief iets minder jaren dan ik, en ik met … muziekexamen in 1985 ol.v. Aat Broersen. 27 jaar geleden. Na nog een uitstapje naar de Mavo. En Bart riep dat alles weer op & the feeling it’s up & running. Hoewel ik nu zeker geen 18 jaar meer ben.

Geweldig om daar te zitten, de vensterbanken vol met jonge mensen (wij mochten daar in onze tijd niet zitten, weet je nog Reineke, Mylou, Barbara, Anne?), alles muziek en enthousiast publiek. Het podium werd bevolkt door allerlei getalenteerde mensen, de een iets meer dan de ander (ik herinner mijn tenen bij een cello), maar zoals Lief zei; je moet toch af en toe ook iets te lachen hebben!

De muziekleraren ken ik niet. Eentje die ’t al 25 jaar doet. ‘Die van mij’ was zijn voorganger. De andere leraren, directeur etc. ken ik ook niet. We zijn wel duidelijk 27 of 30 jaar verder. Maar zoals die onpopulaire directeur liet weten; deze avonden blijven je bij en je vergeet ze niet.. hij heeft wel gelijk! Weet jij ’t nog??

Ik? Tot in m’n tenen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken