Recept: Draadjesvlees met spek en cocktailuitjes

Ik maak dit gerecht al heel jaren. Het oorspronkelijke recept, gevonden op draadjesvlees.nl, ingezonden door Carla Walk, ik kan het elke keer weer niet vinden. Dus nu, gepost. En vandaag gaan we dit eten, jummie!

Schermafbeelding 2016-08-03 om 12.18.21

Ingrediënten

  • 1 kg rundvlees ( bv riblappen of sucadelappen)
  • Zaanse grove mosterd
  • Zout en peper
  • 2 grote uien
  • 100-150 gr gerookte spekjes
  • 1/2 Potje cocktailuitjes
  • 2 a 3 Laurierblaadjes
  • Bouillon (van blokje)

Bereidingswijze
Wrijf het vlees in met mosterd, peper en zout.
Bak het vlees aan. Even uit de pan halen. De uien fruiten in het achtergebleven bakvet. Vlees terug in de pan, bouillon erbij doen (ong een liter, vlees moet eronder staan) Laten sudderen tot het gaar wordt. Duurt even zoals bekend met rundvlees.

In een andere pan de spekjes in blokjes even bakken en de cocktailuitjes meebakken. Als het vlees bijna gaar is het mengsel van de bacon en de uitjes toevoegen. Echt op het laatst pas doen, anders wordt het te zout.

Tip: lekker met gekookte aardappeltjes, gestoomde broccoli, rijst en boontjes

Update 3-8-2016;
Vandaag deed ik er ook 2 knoflooktenen in plakjes even met de uien meegebakken bij en een theelepel tijm.

Afdrukken