Boek: De Magische Cirkel – Katherine Neville

Update 14-3-2012: Boek uit!

De Toscaanse tuin is nog steeds niet helemaal uit, maar ik wilde iets spannends lezen. Dit boek is moeilijk om in te komen. Ik heb wel de Bijbelverhalen ooit gelezen of gehoord, maar het fijne weet ik er niet meer van. Uitiendelijk wordt het een erg spannend boek, waarin allerlei zaken bij elkaar komen.

Beschrijving
In deze briljante opvolger van De Acht reist Katherine Neville opnieuw door de tijd – en de wereld – om een verbazingwekkend verhaal te vertellen over de pogingen van de mensheid om de machten van hemel en aarde te temmen.

Idaho, 1989:
Ariel Behn, een expert op het gebied van nucleair afval, is kapot van de moord op haar neef. Door zijn dood erft zij wel de familieschat: een sinistere verzameling manuscripten, die haar bij een oeroud mysterie betrekt…

Jeruzalem, 32 n. Chr.:
Tijdens de laatste week van het leven van Christus probeert de Romeinse keizer Tiberius een eeuwenoud raadsel op te lossen. Wie de aanwijzingen verzamelt en juist interpreteert verwerft zal over de hele wereld heersen.

Zo begint een fascinerende reis vanaf de opkomst van het Romeinse Rijk tot aan de val van de Berlijnse Muur.
Met dezelfde verhalende bravoure die De Acht tot een klinkende bestseller maakte, is De Magische Cirkel een epos voor onze tijd.

Afdrukken