Recept: Aardappels uit de oven

Af en toe eet ik bij mijn vriendin Huguette. Ze heeft een drukke baan, maar kookt altijd erg lekker op wat ik noem “de Franse wijze”. Vooraf zet ze meestal een stukje brood, olijven en nog iets neer, als apperitief. Een niet al te zwaar hoofdgerecht en toe een stukje kaas. En natuurlijk een flesje wijn erbij. Een paar maanden geleden kreeg ik haar het volgende recept.

Aardappels uit de oven.

  • Aardappels (vastkokers)
  • Olijfolie
  • Rozemarijn (gedroogd)

Neem genoeg aardappels voor twee personen (iets meer in dit geval dan wanneer je ze kookt). Was ze goed en snijd in plakjes van ongeveer anderhalve centimeter. Leg de plakjes op een platte ovenschaal, giet er een scheut olijfolie overheen en rozemarijn. 45 minuten in de oven en voor het opdienen wat zout (liefst zeezout) eroverheen. Dat eten wij vanavond.

Ik doe er kipkluifjes en brocoli bij, en als toetje druiven met een stukje blauwe schimmelkaas. En natuurlijk komt de rozemarijn uit eigen tuin.

Eet smakelijk.

Afdrukken