Recept: Karnemelkse polentabrood

Het klinkt een beetje raar, maar dat komt omdat het oorspronkelijke recept Engels is, en Buttermilk Cornbread heet. Lekker speciaalbrood is dit. Hartig en niet moeilijk te maken.

photo by Taste of home

Ingrediënten

  • 1 1/2 kop polenta (een beetje grof is lekker)
  • 1 kop bloem
  • 1 1/2 tl zout
  • 1 tl zuiveringszout
  • 3 eieren
  • 1 1/2 kop karnemelk
  • 1/2 kop olie

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden, en vet een platte bakvorm in met olie of boter. Mix in 1 kom alle droge ingrediënten door elkaar, en in een andere kom alle vloeibare ingrediënten. Mix beide mengsels in korte tijd, snel door elkaar. Vul de bakvorm en bak het brood in ongeveer 25 minuten gaar. Je kunt dit testen met een breinaald of satéprikker. Als deze droog uit het brood komt, is ’t goed. Anders; nog 10 minuten langer in de oven.
[Bron: Country Living]

Dit brood is heerlijk om in stukjes bij de borrel te eten, wel of niet met iets er op, en helemaal super om van ’t voorjaar of de zomer mee te nemen in de Picknickmand!

Afdrukken