Oudejaarsdag

Oud & Nieuw. Mijn Lief heeft er een pesthekel aan. Ik beloofde hem geen oliebollen te bakken (eng & gevaarlijk & niet-lekker), en we deden een beetje of het een gewone zaterdag was. Maar door dat geknal, lukt dat natuurlijk niet.

Vanochtend om 10 uur stonden de eerste ventjes al op het kunstgras uitbundig vuurwerk af te steken, terwijl hun ouders nog aan het uitslapen waren. En om de zoveel tijd hoor je hier een reuzeknal. Veel meer illegaal vuurwerk dan in 020, veel meer vuurwerk al midden op de dag afgestoken. I don’t like it.

Vandaag. Een jaar geleden, kregen we een telefoontje. Lief was op z’n werk, en er werd ons een woning aangeboden. Aaaaahhhhhh! Is dat alweer een jaar geleden?! We deden oliebollen van Bakker Frankie uit de JanPiet, ondertussen waren ons pa & moe al wezen kijken & mijn ouders kenden de woning in 023 al, en keken wij in 020 alleen even door het raam naar buiten, om 0.00 uur s’nachts.

Nu een jaar later, bedenk ik alweer voor de zoveelste keer dat er heel veel is veranderd in ons leven. Een ander huis, een ECHT huis, een tuin, lucht, ruimte, en veel groen. Ik werd gezond verklaard voor dit jaar, en oh, en ik vergeet de laatste echte veranderding; de Coertmobiel. En ik tel mijn zegeningen. En ik hoop dat er volgend jaar nog meer zullen komen..

Vandaag bakte ik mini-blini’s in een poffertjespan (gisteren gehaald), ging Lief de auto-radio repareren, en rommelden we een beetje door het huis. Straks kijken we een goeie film, en hopelijk halen we 12 uur, en dan proosten we op een nog beter jaar voor ons en iedereen met ons, met Peren-cider 🙂

Afdrukken