Recept: Stoofpeertjes

Wil ik graag morgen maken, hmmmm.

Ingrediënten
– fles fruitige rode wijn
– 100 gram bruine (riet)suiker
– 3 eetlepels honing
– 1 kaneelstokje
– 1 vanillestokje, in de lengte opengesneden
– reep limoenschil
– 2 kruidnagels
– 2 zwarte peperkorrels
– 2 mosterzaad korrels
– ± 1 kilo kleine stoofpeertjes
– sap van 1/2 citroen of een kleine limoen
– theelepel appel- of perenstroop

Bereiden
Schil de peertjes, laat het steeltje eraan. Snijd eventueel een dun plakje van de onderkant zodat ze blijven staan. Haal de peertjes door het citroensap zodat ze niet verkleuren.

Schenk de wijn in de pan, voeg suiker, honing, kaneel, vanillestokje, citroenschil, kruidnagels en peperkorrels toe. Doe deze ingrediënten in een pan en op heel zacht vuur verwarmen tot de suiker is opgelost.

Zet de peertjes in de pan en verwarm ze 2 – 4 uur (afhankelijk van de grootte van de peertjes). Laat ze op heel zacht vuur gaar worden.

Schep de peren met een schuimspaan uit de pan en doe ze in een schaal. Schenk de wijn in een steelpannetje en laat op hoog vuur ± 10 minuten inkoken. Bind de saus met een theelepeltje appel- of perenstroop. Zeef de saus over de peren en laten afkoelen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken

2 reacties

  1. Yum! Lijkt me heerlijk, met die honing en limoen. Vorig jaar met Kerst ook stoofpeertjes gemaakt, met chocoladesaus erbij, ook lekker. Zal het recept eens opdiepen binnenkort. P.S. Hoe waren de gehaktballetjes?

Reacties zijn gesloten.