- Dingen van de Dag - http://majoh.nl/weblog -

Recept: Herfstschotel met kastanjes

Al een tijd wil ik iets maken met kastanjes. Per slot van rekening is het de tijd van het jaar, en tamme kastanjes zijn eetbaar, en lekker. En lief heeft ze nog nooit gegeten. Toen vond ik in de Seasons onderstaand recept. Vandaag de boodschappen ervoor gedaan en dat ga ik zaterdag uitproberen:

Herfstschotel

Herfstschotel

Dit heb je nodig :


Werkwijze:

Leg de gedroogde pruimen en abrikozen in een kom met warm water en laat ze een half uur weken. Was de kastanjes, kruis ze in me een mesje en kook ze ongeveer 15 minuten. Laat ze afkoelen en verwijder de schilletjes.

Schil de pompoen, verwijder de zaden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Maak de appels en de uien schoon en snijd ze in blokjes. Verhit in een grote pan wat olijfolie en fruit de uien en appels ongeveer 2 minuten aan. Voe zout en peper naar smaak toe, samen met de gember en komijnpoeder en laat het weer 2 minuten bakken.

Voeg dan de rest van de ingredienten toe, samen met vier eetlepels weekvocht van de gedroogde vruchten. Roer alles goed door en laat de herfstschotel met het deksel op de pan ongeveer een half uurtje stoven. Lekker met zilvervliesrijst en een frisse salade.