Voorleesuurtje

Gisteren haalde ik in de bib 3 nieuwe voorleesboeken, gewoon omdat ik ze alle drie leuk vond, en nog niet wist welke ik vandaag aan de kleuters zou gaan voorlezen. Toen ik eenmaal in bed lag en samen met mijn Lief de boeken doorlas *lachten allebei om de verhalen* dacht ik eerst het boekje met het verhaal over de spin die graag een huisdier wilde zijn. Maar uiteindelijk heb ik dat boekje toch als reserve gehouden, en las vandaag voor uit het boek Tim op de tegels.


Tim mag buitenspelen, maar zegt z’n vader “op de tegels blijven!” Papa had niet gedacht dat z’n zoontje dat erg letterlijk zou nemen, zodat Tim allerlei avonturen beleeft en papa hem met gevaarlijke toeren probeert te redden 🙂

Het is zo’n geweldig leuk boek! De plaatjes zijn soms een beetje te gedetailleerd en klein, maar het verhaal sprak de kinderen heel erg aan. Ze weten allemaal het verschil tussen de stoep en de straat, en dat maakt dat dit boekje voorspelbaar & ook spannend is.

Daarbij zit er zo weinig tekst in, dat je zelf er een heleboel verhalen bij/van kunt maken. Zo was het woensdagmiddag toen Tim z’n broodje op had en aan z’n papa vroeg of die mee buiten ging spelen, en ging onze boot naar Engeland (‘wie gaat er mee naar Engeland varen?’). Ha, het was me weer een waar genoegen. En toen ik wegging, kreeg ik ook nog een mooie tekening van een van de kinderen.

Het boekje is voor 15 euro te bestellen bij Bol, (klik op het boekje in de zijbalk hiernaast).

Afdrukken

2 reacties

  1. Ivan zou het ook letterlijk nemen.”Op de tegels blijven!”
    en dezelfde ‘avonturen” beleven…. grappig

Reacties zijn gesloten.