Recept: Stoofvlees met gember & steranijs

Eigenlijk heet ’t sucadevlees, maar maakt niet werkelijk uit wat voor vlees je gebruikt, als het maar lekker lang kan stoven. Het recept is voor 4 personen, zelf maak ik altijd meer, zodat wij er 2 keer van kunnen eten.

Ingrediënten

  • 2 eetl. bloem
  • 1 tl gemalen djinten (komijnepoeder)
  • 1 tl gemalen kruidnagel
  • zout en versgemalen peper
  • 600 gr sucadelappen, riblappen
  • 4 eetl olijfolie
  • 2 uien gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1 eetl versgeraspte gemberwortel, of 1 tl djahe – gemberpoeder ( 1 tl djahe is bij lange na niet dezelfde smaak als een eetl vers. Ik doe er gedroogd meer in)
  • 4 steranijs
  • 1 laurierblaadje
  • 350 ml vleesbouillon (of water met een maggiblokje)
  • 1 eetl azijn
  • 1 eetl ketjap manis
  • 1 tl bruine suiker of honing

Bereiden
Meng de bloem met komijn, kruidnagel, zout en peper. Bestuif hiermee de sucadelappen. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui, knoflook en gember. Voeg het vlees toe en braad het even aan. Voeg dan de rest van de ingredienten toe. Breng aan de kook en stoof zachtjes 2 uur (tenminste). Verwijder de steranijs en laurier.
[Bron: Boodschappen 10-2011]

Afdrukken