Recept: Cake a la Huguette

20100314_IMG_4476

Ik zou nog het recept van Huug opschrijven. De cake heb ik vanochtend gemaakt, maar nog niet geproefd. Nodig heb je:

  • 2 (camping-)wijnglaasje van bijv. de Hema. Je weet vast wel welke ik bedoel, maar niet het grootste model, ook niet het kleinste. die ertussenin. Het ene glas gebruik je voor droge ingredienten, het andere voor de natte.
  • een schaal om beslag in te maken
  • een schort
 • een mixer met toebehoren
 • een cakevorm
 • een oven.

Onderstaande ingredienten in deze volgorde door elkaar mixen tot een beslag. In de tussentijd de hetelucht oven pre-heten/voorverwarmen en daarna op 160 graden de cake in 60 á 70 minuten bakken. Prik erin met een breinaald om te zien of hij gaar is (zonee, dan kleeft er nattig deeg aan je breinaald).

 1. 1 glas yoghurt,
 2. 1 1/2 glas suiker,
 3. 3 eieren,
 4. 3 glazen bloem,
 5. 11 gram bakpoeder (let op! in Nederlandse zakjes zit meer dan 11 gram, je moet dus goed wegen),
 6. 1 glas olie (mais of zonnebloem, in elk geval neutraal).

Lekker is alles wat je normaal ook door een cake gooit, bijv. citroenrasp, chocola, en in mijn geval: Kardamon. Ik had vorige week een doosje gemalen kardamon gehaald bij de Volkskruidentuin in de Kinkerstraat. Snoep lekker en heb een goed weekend.

Afdrukken