- Dingen van de Dag - http://majoh.nl/weblog -

Recept: Zelfgemaakte Hongaarse Goulash

Toen ik klein was, kampeerden wij op camping Bakkum. Een van m’n smakelijkste herinneringen is (afgezien van bramen) de Goulash die m’n moeder dan maakte met rijst en andijviesla.

Hoewel Jeroenlief best wel regelmatig goulash maakt (blik met lekkere dingen erdoor), hebben we het nog nooit zelf gemaakt. Behalve afgelopen vrijdag, toen dacht ik: “nu”! En lekker geworden! Volgende keer pak ik de dubbele hoeveelheid in de grote soeppan die we vlak voor kerst hebben gekocht, en maak ik een deel extra om in te vriezen. Of voor eters  🙂

Goulash

Rundvleesgerecht voor 4 personen met o.a. paprika’s, uien en knoflook.

Ingrediënten

Snijd het vlees in blokjes en bak het in olie of boter gedurende 5 a 6 minuten en doe het rundvlees in een kom. Spoel de pan wat uit en verwarm boter of olie en bak daarin de uien, knoflook en ontbijtspek  tot de uien glazig zijn. Voeg de winterwortel, paprika’s en chilipeper toe en bak deze ongeveer 10 minuten. Daarna alle overige ingrediënten toevoegen. Roer alles goed om en laat op de laagste stand ongeveer anderhalf uur pruttelen. Haal dan ongeveer 4 dl vocht met voornamelijk winterwortel uit de pan, en pureer dit alles met de staafmixer. Vervolgens weer terug in de pan en deze nog een halfuur laten pruttelen. Klaar!

Lekker met rijst en andijviesla met mandarijntjes uit blik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...