Weekend

Eindelijk was het vrijdag weekend, toen lief thuiskwam om half 6. Ik had de hele middag staan koken: Goulash gemaakt. Lekker joh! Later het recept. Gisteren niet veel gedaan, maar s’avonds heerlijk uit eten geweest met Jeroen’s ouders. We reden vanaf Heemstede (het was een verrassing) naar Oud Velzen. Oud Velzen is inderdaad heel oud, en de herberg Het Roode Hert bestaat al sinds 1591 of zo!

Het Het Roode Hert Anno 2007 heeft geen menukaart, maar je kunt kiezen uit een 3, 4 of 5 gangen menu en dan vis, of vlees, of een mix daarvan, of je laat de kok de verrassing voor jou bepalen (vegetarisch zullen ze overigens ook wel hebben). Het uitzicht is ook grappig; je kijkt regelrecht door een oud straatje met monumentale huisjes, recht tegen de voorbijvarende boten aan. Een erg bijzondere locatie. De bediening was helemaal prima, eten lekker en het gezelschap opperbest.

Nu vannacht de zomertijd was ingegaan, wilden we ook een beetje ‘zomeren’. Eigenlijk met Greenwheels naar de duinen, maar Greenwheels liet het voor de zoveelste keer afweten. Dus hebben we een flinke wandeling van 1 1/2 uur gemaakt via Oud-West naar het Bossepad achter de Kweker langs, door naar de Westergasfabriek. Veel gezien waar we nog nooit waren geweest, en met de tram terug. Dat was lekker  🙂

Afdrukken