- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Recept: Zoet Brood

Vanochtend vroeg aan de koffie bedacht ik wat ik de komende dagen wel wilde kokkerellen, en ging later de dag op de fiets naar de markt. Daar haalde ik de walnoten, dadels en cranberry’s voor het volgende recept.

Uit Zest! een snel te bakken brood met dadels, appel en walnoten. Heerlijk in combinatie met rijpe cheddar.

Ingredienten voor 1 klein brood:

Verwarm de oven voor op 180 oC. Vet een broodvorm van 450 gram in en leg een velletje bakpapier op de bodem. Roer in een kom de boter met de suiker zacht. Klop in een andere kom de eieren los en voeg ze toe aan het botermengsel. Roer er beide soorten meel, de walnoten, dadels en appel door, zodat u een stevig deeg krijgt. Roer de melk erdoor. Doe het mengsel in de geprepareerde vorm en strijk de bovenkant glad. Bak het brood 1 tot 1 1/2 uur in de oven, tot een in het midden gestoken mes of breinaald er schoon uitkomt. Verwijder het bakpapier en laat het brood afkoelen op een rooster.
[Bron: Seasons]

Update:
Natuurlijk heb ik het recept aan eigen smaak aangepast, aangezien ik cranberry’s had gehaald op de markt, en boter vervangen door zonnebloemolie. Volkorenmeel had ik niet in huis (shame on me) en heb dat vervangen door tarwebloem. Maar het een geweldig lekker broodje geworden! Met het oog op morgen.