Recept: Stoverij met Trappist

Benodigdheden

  • 750 gr hacheevlees in blokjes gesneden,
  • 2 uien in grove stukken gesneden,
  • 1 fles trappist dubbel,
  • 2kruidnagels,
  • 2 laurierblaadjes,
  • 100 gr margarine of zonnebloemolie
  • 1 eetlepel bloem

Bereiding

  1. Bak in een braadpan in de margarine of olie het hacheevlees goudbruin aan en voeg daar de uien bij.
  2. Voeg een eetlepel bloem toe en bak het geheel nog even door. Blus het vlees af met de trappist en een deciliter water.
  3. Doe de laurier en kruidnagels bij het vlees en stoof het vlees in twee uur gaar. Een schepje bruine suiker is trouwens ook heel smakelijk.
  4. Breng de hachee op smaak met zout en peper.  Vooral dat laatste niet vergeten!!

Lekker met Vlaamse frieten en Belgische mayonaise 🙂
[Bron: Proef van de Keurslager]

Afdrukken