Recept: Pittige Pompoensoep

Ingrediënten
1 uchikuripompoen, schillen en in blokjes
3 kleine winterwortelen in plakken
2 rode uien in stukken
3 knoflooktenen schoongemaakt en in stukken
Scheut zonnebloemolie
1 limoen in stukken
3 tl ras el hanout
2 tl djahé
1/2 tl chiliflakes

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden (heteluchtoven). Neem een bakblik en doe alle ingrediënten plus een scheut zonnebloemolie er in. Leg de limoen bovenop. Zet het blik ongeveer 3 kwartier in de oven. Knijp de limoen uit boven de groenten. Dan in een soeppan met 1 1/2 liter water en een bouillonblokje. Beetje lavas erbij, aan de kook brengen en ongeveer een half uurtje zachtjes koken. Dan de staafmixer er doorheen.

Optioneel: de gekruide kikkererwten er overheen en direct serveren hmmm.

Afdrukken