Recept: Spaanse migas

20200922_IMG_5082 kopie

Ingrediënten

olijfolie om in te bakken
2 uien, gesnipperd
250 gram salami, in blokjes gesneden
4 pitabroodjes in stukjes
1 blik kikkererwten uitgelekt
4 eieren, losgeklopt
Peterselie, 2 el gedroogd
rode wijnazijn om te sprenkelen

Kruidenmix
zout & peper
2 tl paprikapoeder
2 tl djinten
1/2 tl chilipoeder

Bereiden
Klopt de gedroogde peterselie (of verse) met de eieren. Bak de gesnipperde ui glazig in een wok, voeg dan salami en pitabrood toe en bak op middelhoog vuur. Voeg dan de kikkererwten toe en bak ze nog nog een tijdje mee. Giet het ei-peterseliemengsel bij en roerbak deze naar wens. Dan de kruidenmix toevoegen en kort meebakken (niet te lang, anders kan het bitter gaan smaken). Besprenkel met rode wijnazijn en dien gelijk op. Lekker met sla.

Afdrukken