Beleefdingen Maart 2020

Dus was ik net met m’n nieuwe baan als Loods bij BaanBreker begonnen, toen mijn Lief ziek werd en voor ons duidelijk (ondanks niet getest) Corona. We konden van alles afvinken. En dus ik ook thuis, en wij samen in quarantaine.

Lieve mensen deden boodschappen voor ons. We moesten even wennen aan het maken van hele duidelijke boodschappenlijstjes, ik had nog nooit met een ‘tikkie’ te maken gehad, en mijn lief is heel erg ziek geweest.

Nu aan de beterende hand, het weer is een beetje bijgedraaid (koud met zon), en in de middag lopen we een klein stukje door het park achter ons huis, om toch wat beweging te krijgen en vitamientjes op te doen.

We werken thuis. Een ‘studeerkamer’ hebben we altijd al samen gedeeld, nu is deze ingericht als thuiskantoor voor 2. En ook Pluisje ligt er gezellig bij en wil af en toe aandacht. BaanBreker gaat zo goed mogelijk online door. Met Het is Netwerken hebben we met elkaar regelmatig contact.

Ik leer nieuwe dingen; Zoomen o.a. Maar ook het moestuinseizoen is begonnen, blij dat ik nieuwe bakken al geleverd heb gekregen in de vorm van palletranden, dus als ’t weer en m’n rug het toelaten, ben ik ook daar mee bezig.

Het is stil op straat, in de lucht en in de schappen van de supermarkt is niet meer alles verkrijgbaar. Hoeveel pannenkoeken wil je eten, dacht ik toen ik de briefjes in de supermarkt zag “u mag maar 2 pakken per persoon meenemen”.

Zelf beginnen we weer trek te krijgen, kijken ’s avonds Netflix series (nu Koning van Katoren) en doen alsof we overdag naar ons werk moeten. Hoewel de wekker wel een uur later staat. Want reistijd hoeft niet meer ingecalculeerd voorlopig. We lunchen samen tussen de middag. En ik bel m’n jongste zusje iedere namiddag. Ze heeft geen relatie, werkt in de horeca, maar die is gesloten nu, en ook de werkplaats voor keramiek is gesloten. Blijft over de volkstuin.

M’n vader (84) is vorige week ‘ontsnapt’. Z’n lekkerste dingen (vis etc.) waren op. Hij doet altijd boodschappen bij de Aldi met de auto. Maar mocht van m’n moeder (81) de deur niet meer uit, want.. hartpatiënt. Dat heeft ie 2 weken volgehouden. Ik vind ’t nog knap!

We kijken de persconferenties, maar daarin weinig nieuws. Het lijkt of de curve een beetje begint af te nemen. Hoopvol!
De wereld draait door is er mee opgehouden, maar de lente wist het niet.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken