Recept: Paddestoelensoep

20190913_IMG_0798

Ingrediënten

500 gram paddenstoelen, kleingesneden
3 eetlepels olijfolie
1 prei, schoongemaakt en in ringen
1 teen knoflook
1 aardappel in blokjes
optioneel een scheutje whisky
500 ml water
1 1/2 paddestoelenbouillonblokjes
100 ml kookroom (optioneel)
peper en zout
verse peterselie

Bereiden

Verhit de olijfolie in een pan. Bak de prei glazig en pers de knoflook erboven uit.
Blus eventueel af met een scheutje whisky en laat de whisky verdampen voordat je de paddenstoelen toevoegt.

Voeg de paddenstoelen toe en bak even mee. Houd wat paddestoelen achter voor de garnering. Voeg de aardappel toe en bak even mee.

Voeg de bouillonblokjes met water toe en laat het geheel garen.

Bak in de tussentijd de paddenstoelen voor de garnering
Was de peterselie en snijdt fijn.

Wanneer de soep voldoende gegaard is pureer je hem met de staafmixer. Meng er de room door.

Voor het opdienen wat peterselie toe aan de soep en leg daar boven op wat gebakken paddenstoelen.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken