Recept: Pompoensoep met gerookte kip

Mijn lief zou moe uit Antwerpen terugkomen vandaag, dus aten we een verwarmend soepje met stokbrood en Boursin.

20191220_IMG_1838

Ingrediënten

1 rode ui, gesnipperd
1 spaanse peper of chiliflakes naar smaak
1 appel, geschild en in blokjes
100 gr aardappel, geschild en in blokjes
1 el verse gemberwortel, geraspt of djahé naar smaak
1 kg uchi kuri pompoen
mespuntje kaneel
1 1/2 kippenbouillon (2 1/2 maggiblokje)
200 gr gerookte kipfilet, in stukjes
1 tl koenjit
1,5 el kerrie massala
zout & peper
2 el olie

Bereiden
Met een dunschiller de pompoen schillen, vruchtvlees verwijderen en de rest in blokjes snijden. Verhit de olie in een pan en voeg ui, gember en peper toe, even lekker fruiten. Dan kerrie, kaneel en koenjit toevoegen. Pompoen, aardappel en appel erbij en de bouillon erbij schenken. Aan de kook brengen en dan een half uurtje gaar laten worden. Staafmixer erdoor om tot een gladde soep te pureren. Gerookte kipfilet erdoor. Op smaak brengen met zout en peper.

Afdrukken