Boek: Het raadsel van Flatey – V.A. Ingolfsson

Het blauw van Rembrandt is uit sinds gisteravond, en aangezien wij van enige Kerstman en Kerstvrouw een stapel nieuwe boeken kregen, kon ik er zo een nieuwe uitkiezen. Het klinkt als een spannend boek…

Update 22-1-2011
En spannend was het af en toe ook, hoewel je het boek ook makkelijk kunt wegleggen. De sagen die aan het eind van ieder hoofdstuk staan, vond ik overigens niet heel erg interessant, en veel ervan heb ik overgeslagen.


Het raadsel van Flatey
V.A. Ingolfsson

Beschrijving
In de lente van 1960 zijn drie mannen op zeehondenjacht, vlak bij het piepkleine eiland Flatey. Bij toeval ontdekken ze op het eiland een half vergaan lijk. Het lichaam blijkt van een Deense handschriftkundige te zijn die al een paar maanden werd vermist. Nader onderzoek wijst uit dat er een mysterieuze parallel bestaat tussen het lijk van de codicoloog en de inhoud van een middeleeuwse tekst, bekend als het Boek van Flatey.
Niet zo heel lang daarna wordt er nog een lijk gevonden op Flatey, maar…

Titel: Het raadsel van Flatey
Auteur: V.A. Ingolfsson
Uitgever:
Verschijningsjaar: (vertaling: Willemien Werkman) 2007
ISBN/EAN 13: 9789056721985
Winkelprijs: E

Afdrukken