Recept: Champignonsoep

Oooh, deze is echt overheerlijk! Ik dacht er eerst over om gedroogde champignons te gebruiken, maar dat was me te veel gedoe. Dus simpel en snel:

Ingrediënten

500 gram champignons in plakjes gesneden
1 grote ui gesnipperd of vervangen door bosui of prei in dezelfde hoeveelheid
2 teentjes knoflook
ongeveer 50 gram fijne soepgroenten
scheut olijfolie om in te bakken
1 1/2 blokje paddestoelen bouillon
500 ml water
Optioneel; een scheutje room

Bereiden
Bak de ui glazig in de olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en bak even mee. Voeg de soepgroenten toe en bak even mee. Voeg dan de champignons toe en bak even mee. Vervolgens verkruimel je de bouillonblokjes boven de pan en een halve liter water er bij. Aan de kook brengen. Even een 20 minuten laten koken en dan de staafmixer er door. Bij het opdienen scheutje room er in, of een andere ‘topping’. Smakelijk eten!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken