Recept: Franse aardappelsalade met uitgebakken spekjes

Hmmm het leek me zo lekker toen ik ’t boek in keek, tot ik bedacht dat ’t nog lekkerder kon! Dus met een eigen zwaai en draai dit recept. Voor 2 personen of 3 kleine eters.

1 pakje voorgekookte aardappelschijfjes, 600 gr
scheut olijfolie, scheut zonnebloemolie
1 zakje gemengde sla a 300 gr
1 pakje gerookte spekreepjes a 150 gr
2 el rode wijnazijn
2 el whisky
1/2 el honing

Bereiden
Bak de aardappelschijfjes lekker knapperig in een scheut olijfolie en scheut zonnebloemolie. Evt. een beetje zout erover voor het bakken.
Doe het zakje gemengde salade in een grote schaal.
Bak de spekjes uit en lekker knapperig en mix ze door de gemengde sla. Voeg aan het spekvet in de pan de rode wijnazijn, whisky en honing toe.
Als de aardappelschijfjes goed gebakken zijn, deze heel even een beetje laten afkoelen en dan toevoegen aan de salade, en de dressing. Goed mixen, eet smakelijk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *