Eropuit: Japanmuseum von Sieboldhuis Leiden

M’n jongste zusje heeft een hip-hop rooster op het moment, zoals wij dat noemen, waardoor ze niet meer op vaste dagen vrij is. Dat betekend dat ze ook op een andere dag iets kan afspreken. En dat deden we vorige week. Helaas gooide de NS roet in het eten; er zo zoveel sneeuw vallen dat het erg ingewikkeld zou worden om vanuit 020 & 023 in Leiden en weer terug te komen. Dus verplaatsten we ons leuke uitstapje naar vandaag!

Eenmaal bij het station liepen we eerst een stukje rode loper, maar het was eigenlijk veel te koud, dus gauw naar het museum. Wat een prachtige tekeningen; we keken onze ogen uit.

IMG_8649

IMG_8640

Eenmaal alles gezien, kregen we het advies van 2 leuke meiden bij de receptie om nog even naar de overkant het Oudheidkundig museum in te duiken. Er staat een Egyptische tempel, waarop precies om half 4 een beamer-projectie zou plaatsvinden. Dat was grappig om nog even mee te maken.

Daarna deden we een bakkie in de Waag en toen weer richting huis. Leuk uitje was dit!

IMG_8647

Sieboldhuis Leiden

Afdrukken