Recept: Kerstkoekjes

Voor ongeveer 20 denneboompjes of andere kerstkoekjes

  • 170 gr bloem + extra om te bestuiven
  • 1/2 tl bakpoeder
  • snufje zout
  • 2 tl gemberpoeder
  • 2 tl kaneelpoeder
  • 60 gr boter
  • 60 gr witte basterdsuiker
  • 1 ei
  • 2 el honing
  • versiering (Discodip, ik haalde ze bij de Xenos)

Voor de glazuur:

  • Extra basterdsuiker,
  • heet water

Meng de bloem, het bakpoeder, zout en kaneel- en gemberpoeder goed door elkaar. Klop met een electrische mixer de boter en suiker romig. Klop het ei en de honing door het mengsel. Zet de mixer op een lage stand en voeg de bloem toe. Vorm een bal van het mengsel en laat het in een plastic zakje ca. 30 minuten rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 160 oC. Rol het deeg uit op een stuk bakpapier.

  1. Druk er met een koekjesvormpje koekjes uit en neem de rest van het deeg weg.
  2. Bak de koekjes 15-20 minuten in het midden van de oven lichtbruin en gaar.
  3. Laat de koekjes afkoelen. Rol intussen het overgebleven deeg weer uit en druk er weer vormpjes uit. Ga zo door tot al het deeg op is.
  4. Maak het glazuur volgens een pakje, of meng suiker met heet water tot een dik papje. Knip een klein puntje van het zakje, of rol een stukje papier op tot zakje en teken slingers op de koekjes. Schud de discodip over en laat hard worden.
Afdrukken