Recept: Tonijnsalade of Zalmsalade

Aangezien wij regelmatig soep met een stokbroodje met tonijnsalade of zalmsalade eten, leek het me wel handig om ’t hier ook eens op te schrijven.

20181130_IMG_7946

Ingrediënten
Blikje tonijn of zalm (in water) van ongeveer 160 gram is genoeg voor 2 personen
2 theelepels kappertjes
1 klein uitje, gesnipperd
2 el mayonaise, of de helft yoghurt
zout & peper

Optioneel
2 a 3 tl dille, fijngeknipt (of de helft minder; gedroogd)
of
Peterselie, fijngeknipt (of de helft minder; gedroogd)
of Bieslook, fijngeknipt (of de helft minder; gedroogd)
Oh en mijn Lief doet er soms ook een klein scheutje whisky in voor de extra smaak 🙂

Bereiden
Laat het blikje tonijn of zalm uitlekken, haal evt. ruggegraatjes (als die er in zitten) er uit, en prak de vis uit elkaar in een kommetje. Voeg dan de overige ingrediënten toe en schep alles goed door elkaar. Als de salade niet op je broodje blijft kleven, dan mag er wat mayonaise bij, maar kijk uit; niet teveel. Smakelijk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken