Recept: Kwarkbrood

20181128_kwarkbrood

Ingrediënten
500 gr bloem
16 gr bakpoeder (1 zakje)
————-
Of in plaats van de bovenste 2 ingrediënten
500 gr zelfrijzend bakmeel
————-
2 eieren maat L
125 gr roomboter, op kamertemperatuur
250 gr volle (Franse) kwark
8 gr vanillesuiker (1 zakje, of zelfgemaakt)
¼ tl zout
150 gr blauwe Chili rozijnen

Voorbereiden
Neem een cakeblik, en doe er bakpapier in zodat het deeg straks het blik niet raakt. Omdat bakpapier op rol lastig op maat te knippen is, kun je het makkelijker maken door het bakpapier eerst tot een prop te verfrommelen.
Laat de rozijnen in heet water ongeveer een kwartiertje weken en giet ze daarna af.
Verwarm de oven voor op 160 graden.

Bereiden
Maak snel een mooi deeg van alle ingrediënten en voeg op het laatst de rozijnen toe. Vouw het deeg tot een rechthoekige lap en rol het op. Met de naad naar onderen leg je het in het cakeblik. In de voorverwarmde oven, op 150 graden ongeveer 5 kwartier bakken tot het gaar is.

Update:
Een volgende keer probeer ik het brood vooraf als stol in te vouwen of snijden, en beetje proberen met onderwarmte en hetelucht. Afdekken met alufolie na x aantal minuten.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken