Recept: Speculaaskoekjes

Weer even een ander recept, maar ik ben er nog niet over uit of ik deze nu helemaal goed vind. Komt nog wel, wat aanpassingen nodig.

IMG_3582

Ingrediënten
250 gr bloem
175 gr donkere basterdsuiker
mespunt zout
1 tl geraspte citroenschil
2 el speculaaskruiden
1 tl bakpoeder
125 gr harde boter

Bereiden
Kneed van alle ingrediënten een mooi deeg. Als het te droog uitpakt, voeg je een beetje karnemelk toe. Verpak het deeg in folie en leg het 24 tot 48 uur in de koelkast.

Verwarm de oven voor op 170 a 175 graden. Rol het deeg uit tot 1/2 cm dik op een met bloem bestoven aanrecht. Steek of snijdt vormpjes en leg die op een bakplaat (met of zonder bakpapier, wat je prettig vindt) en bak ze in het midden van de oven zo’n 12 a 15 minuten. Afkoelen op een rooster en versieren of niet. Smakelijk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *