Recept: Doperwtenburgers

20180804_IMG_6509

Ingrediënten
– 150 gr diepvries tuinerwten
– 2 el bladpeterselie
– 2 el verse dille
– 20 gr volkoren graanontbijt (Brinta)
– 1 ei
– 2 el olijfolie
– meergranen brood
– 2 el mayonaise
– 1 handje rucola

Bereiden
Doe de erwten in een vergiet en schenk er kokend water over. Laat ze goed uitlekken en dep droog met keukenpapier. Hak de kruiden grof. Doe de erwten in de keukenmachine. Voeg peterselie, dille, graanontbijt, ½-1 tl zout en ei toe. Meng alles tot een stevige, heldergroene puree.

Maak van het erwtenmengsel burgers. Laat de burgers in 30 minuten stevig worden.

Bestrijk de burgers met olijfolie en leg ze op de bakplaat. Rooster ze in 6-8 minuten gaar en mooi bruin. Keer ze na 3-4 minuten voorzichtig.

Bestrijk intussen ook de sneden brood dun met olijfolie en rooster ze aan beide kanten bruin. Leg de sneden brood op borden, bestrijk ze met mayonaise en verdeel er rucola over. Leg de doperwtenburgers erop. Smakelijk eten!

Afdrukken