Recept: Bloemkoolsalade met garnalen en noodles

Ingrediënten
600 gr bloemkool
1 1/2 el currypasta (groen of rood, maakt niet veel uit)
4 el zonnebloemolie
200 gr (1 deelblokje) Noodles
200 gr ijsbergsla
1/2 gele of rode paprika
1/2 komkommer
sap van 1/2 limoen
10 gr koriander, of 1 volle tl korianderpoeder
10 gr munt of 3 el gedroogde munt
200 gr garnalen
scheutje agavestroop of honing
50 gr cashewnoten, gezouten

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snijdt de bloemkool in roosjes, leg die in een ovenschaal of braadslede die in de oven past. Doe 1 eetlepel currypasta met 3 el zonnebloemolie in een kommetje en meng dit goed door elkaar. Meng vervolgens de bloemkoolroosjes met het currymengsel en schep dit om. Rooster de bloemkoolroostjes 15 minuten in de oven. Schep ze om en laat ze nog 15 minuten roosteren. Voeg vervolgens de garnalen toe en laat deze meeroosteren tot ze gaar zijn.
Kook in de tussentijd de noodles gaar volgens de verpakking. (wij koken water in de waterkoker, schenken dat in een kom bij de noodles en laten deze zo’n 3 minuten in dit water garen, daarna afgieten en met koud water afspoelen).
Snijd de ijsbergsla in flinterdunne reepjes en doe ze bij de noodles in een saladeschaal.
Maak de halve paprika schoon en snijdt deze ook in flinterdunne reepjes en voeg deze toe in de saladeschaal.
Snijd de komkommer met een kaasschaaf en dunne linten en voeg die ook toe. rooster in de tussentijd de cashewnoten even.
Pers een halve limoen uit, voeg hierbij nog een scheutje zonnebloemolie, een halve eetlepel currypasta en een beetje agavesiroop of honing. Klopt dit tot een dressing en voeg de dressing toe aan de salade. Dan de munt en koriander er door heen mengen, en als laatste de bloemkoolroosjes met garnalen, en de cashewnoten. Smakelijk!

Afdrukken