van Amsterdam naar Durgerdam

Aangezien we geen zin hadden om de hele middag binnen te zitten (eindelijk mooi weer!), hebben we ‘t autootje gehuurd en zijn in eerste instantie naar Durgerdam gereden. Daar waren we vorige jaar al een keer doorheen gereden, maar toen waren we de parkeerplaats al voorbij, dus reden we door. Nu de auto voor het dorp geparkeerd en lekker langs de Durgerdammerdijk gelopen vanaf ’t Westeinde tot het kerkje op de punt. Vroeger een echt vissersdorp, nu wonen er weinig vissers meer. Mijn voorouders Koot kwamen er vandaan.
[cpg_imagenormal:5,IMG_3929~0.jpg]
Durgerdam is eenrichtingsverkeer, je komt uit Amsterdam, en je gaat door Durgerdam naar Uitdam. Andersom kan niet (hoewel er sommigen het wel proberen). In Durgerdam valt voor de gemiddelde toerist geen drol te beleven. Er zijn 1 of 2 koffietenten (zondag om 13.00 uur gesloten), een dorpskerk (Protestants), dorpshuis en een muziektent, en er rijdt een bus. En dat is het. Wel zo rustig:-)

Daarna zijn we doorgereden langs de dijk naar de cultuurshock Volendam. Volendam is ook een leuk dorp, maar het totaal tegenovergestelde van Durgerdam. Zoveel fotowinkels heb ik nog nooit bij elkaar gezien, de winkels waren open, gebakken vis rook je overal en toeristen zijn er dan ook veel. Hoewel nu wat meer “Hollandse”. In Hotel Spaander met een geweldige verzameling kunst, hebben wij heerlijke, verse vissoep gegeten. Om half 4 waren we doodmoe en gingen lekker weer naar huis.

Om nog een beetje in de ‘vis’ sfeer te blijven, eten we vanavond gestoomde makreel met mosterd-olijvonaise op brood. Lekker!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken