Maart 2018

Deed ik mee met een experimenteel desembrood, maar het werd helemaal niet lekker. Zuuuuuuur…. haha, daar was het een experiment voor. Het zag er overigens wel lekker uit!

Mijn Lief had 2 vrijdagen achter elkaar vrijgenomen, zodat we weer konden klussen (iets dat we wel vaker doen in maart). Dus begonnen we een vrijdagmiddag aan onze nieuwe huiskamerblamp. Gezamelijk in elkaar gezet en opgehangen, en heel blij met de nieuwe verlichting. Eindelijk normaal licht en in het midden boven de tafel. Na 7 jaar 😉
De kroonluchter ging bij het grofvuil; niemand wilde ‘m hebben.

IMG_4409

Aangezien die Blamp-klus zo goed ging, besloten we de dag erna die ene muur in de slaapkamer te gaan behangen. Het behang hadden we al 2 jaar liggen, alle spullen in huis. Dus gaan met die banaan. Het is gelukt, we vinden het prachtig, maar behangen doen we never the nooit meer!

IMG_4452

Met m’n zere voet kan ik niet echt wandelen, maar naar Beeckestijn kan best wel even. Hmmm lekker in het zonnetje op ons eigen bankje in de kruidentuin.

20180304_IMG_9010

Omdat het best aangenaam weer is, vrieskou voorbij, kan ik eindelijk wat snoeien in de Paleistuin-Zuid. Takkenmuurtje bijwerken, oregano snoeien en de musjes voeren.

IMG_4502

Broodexperimenten vind ik nou eenmaal erg leuk om te doen, vooral als ik toch buiten niks kan doen. Bagels gebakken, dit keer. Dat is leuk om een keer te doen, maar wat jammer dat die dingen altijd zo taai zijn… Ik weet nu hoe het moet, op naar ’t volgende experiment. De vensterbank raakt ondertussen voller met kratjes met zaaisels.

IMG_4519

IMG_4523

De 2e vrije vrijdag gingen we iets leuks doen samen. Museum Voorlinden in Wassenaar. Geweldig een bijzondere tentoonstelling en vaste collectie. We vonden al die serieuze mensen ook al zo’n bijzondere tentoonstelling. Maar tot onze verbazing kwam er op de terugweg een meneer aanlopen, die we allebei bleken te kennen van wel tenminste 15 jaar geleden! Een ex-collega uit de tijd van Reply Advertising, heel apart om die daar tegen te komen…

IMG_4553

Ook in de Paleistuin-Noord kan ik langzaam wat bakken schoonmaken en planten en zaaien. Doperwtjes, blauwschokkers etc. En langzaam komen de tulpen en narcissen op. De krokussen bloeien, de sneeuwklokjes uitgebloeid en de hellebori aan het bijkomen van de vorst. Pluisje blijft in bed, die wil er nog niet uit. We gaan weer eens langs bij Thijsse’s hof waar aardig wat veranderingen zijn geweest.

IMG_4573

En jawel, m’n met verrassingspakketje met zaden van Zaden-en-Zo is gearriveerd!

IMG_4588

Het experiment deze keer is de citroentaart die ik al jaren geleden begon te maken; perfectioneren en geschikt voor een feestje. Hmmm superlekker en mineola’s (gebruikt voor de spiegel) zijn een nieuwe ontdekking.

29340611_10210874048197802_4716579947408261120_n

De tomatenplantjes zijn ondertussen zover dat ze verspeend kunnen worden, ik tel de P9-potjes die ik nog heb; dat zijn er te weinig… Ik bestel via Marktplaats zo’n 50 stuks erbij. De Vensterbank boven begint al voller te raken. En de zinnia’s (veel!) komen veel sneller op dan ik had verwacht 🙂

IMG_4616

Nog steeds last van de hielspoor kan ik niet mee wandelen met m’n Fitte Ladies, en blijf nog even in de opruimmood. De bibliotheek, daarin maak ik ruimte en kan vervolgens alle stripboeken die m’n Lief nog bij z’n ouders op zolder had staan kwijt in onze boekenkasten. Op abc en fijn om weer te weten wat we hebben. Onze zolder ruimt zo ook lekker op.

IMG_4632

Nu is het aardig weer en doe ik een experiment aardperenbroodjes bakken, aangezien we zoveel aardperen hebben (die ik heb opgegraven en ingekuild). Ik ben niet meer te houden en ga een klein uurtje naar de Haarlemmerkweektuin; even frisse lucht happen en wat foto’s maken. En onverwacht bij m’n ouders op bezoek.

Schermafbeelding 2018-04-01 om 18.11.45

Het wordt weer kouder, en ik heb enorme knutselzin. En besluit nieuwe viltpoppetjes te prutsen. Er ploft een ‘echte Rietjekaart’ op de mat, wat is het eigenlijk fijn om post te krijgen. Eindelijk naar m’n kapper in Amsterdam, nog wat Paasboodschappen doen en de kruidenvoorraad aanvullen bij de Volkskruidentuin.

Schermafbeelding 2018-04-01 om 18.10.31

Schermafbeelding 2018-04-01 om 18.05.28

Een gedicht maken voor een fitte lady, want we hebben een 5-jarig jubileum en dat wordt gevierd met bowlen en bolle Japen.

IMG_4763

IMG_9278

De dag erna tuutuut en nog zo’n feestje; ’s ochtends een kweekkastje in elkaar gezet & geplaatst.

IMG_4781

’s Middags met Sab naar Jippieskattencafé; een hele leuke ervaring, gezellig en de chocoladetruffeltaart was geweldig lekker.

IMG_4787

Met Mylou zit ik op de terugweg in de bus, we kletsen zo’n 25 jaar bij heel kort. En helaas ontvang ik ’s avonds een verdrietig bericht; een van m’n medebaksters in de Thuisbakkersgroep is overleden aan een longontsteking. Ik ben er van ondersteboven.

Dan is het vrijdagmiddag bakdag en maak ik een overheerlijke advocaat-cake, mueslibrood en gaan we het Paasweekend in.

IMG_4818

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken