- Dingen van de Dag - http://majoh.nl/weblog -

Doe het zelf: Blamp

Ja, omdat we toch bezig waren met klussen en re-decorating. Vorig jaar had ik al contact gehad met de woningbouwvereniging en een elektricien over het hoe/waar van de leidingen boven de tafel in het plafond. We wilden namelijk onze lamp in het midden boven de tafel hangen. Dat lijkt ons een logische plek voor een boven de tafellamp. Maar dat stelletje prutsers; de ene wist niks en bleef dom, de ander kwam kijken maar daar hadden we ook niks aan want die kwam z’n afspraak niet na.

Mijn Lief vond een nieuwe lamp voor boven de eettafel. Na nogmaals blikken naar het plafond geworpen te hebben, ook met die van m’n schoonvader, besloten we het toch zelf aan te pakken. Blamp, we prutsten op de vrije vrijdagmiddag een nieuw snoer snoer er in. Het oude was uit de jaren ’60 en totaal vergaan. Hoewel ik moet zeggen dat ik de kroonsteentjes van die tijd heel wat eleganter en minder lomp vind dan die van nu.

IMG_4398

IMG_4399

IMG_4401

IMG_4403

Vervolgens hebben we uitgemeten waar het ding mocht komen te hangen en toen ging ik toch dat gat boren. GZD ging dat goed; ik werd niet geƫlektrocuteerd, en de blamp hangt perfect.

IMG_4409

IMG_4427

Eh, de volgende dag, want hij mocht nog ietsje hoger šŸ˜‰