Recept: Aardappelfrittata met champignons

Een simpele vega-maaltijd, genoeg voor 4 personen als je er nog sla-met-dingetjes bij maakt. Wij aten er met z’n twee van en er is nog genoeg voor de lunch van de volgende dag over.

20180115_WBCC9366

Ingrediënten
750 gram aardappelschijfjes,
500 gram champignons, in schijfjes gesneden
2 bosuien in ringetjes gesneden (meer kan ook, of een sjalotje extra)
100 gram doperwtjes uit de diepvries of vers,
7 eieren,
150 ml melk,
1 volle theelepel kerrie masala,
Peterselie (gedroogd of vers),
100 gram geraspte kaas,
Zout & peper.

Bereiden
Verwarm de oven voor op 200 graden. Bak de aardappelschijfjes op middelhoog vuur in een grote koekenpan tot ze lekker bruin zijn. Bak dan de champignons erbij en de bosuitjes, zwarte peper er overheen. Klopt in een kom de eieren met melk, doperwtjes, kerrie, peterselie en zout en peper los. Als de champignons redelijk zacht zijn gebakken, het spul in een ovenschaal, de eiermix er overheen gieten. Strooi er wat geraspte kaas overheen en dan 20 minuten in de oven. Na 20 minuten nog 10 minuten op 180 graden om de bovenkant wat te bruinen. Eet smakelijk!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken