Recept: Pompoenpuree

Mijn Lief is er niet heel erg een fan van, en zelf vind ik de smaak goed, maar hoort puree naar mijn idee lekker dik en stevig te zijn. Dat is wat lastiger met pompoenpuree, dus er gaat nog wat geëxperimenteerd worden. Maar dit is de basis.

Ingrediënten
1 middelgrote oranje pompoen,
1 grote ui, gesnipperd
1 tl kaneel
3 tl paprikapoeder
1 grote sappige mandarijn, (of sinaasappel)
200 ml bouillon, of 200 ml water plus 1 el bouillonpoeder
zout en peper

Bereiden
Snijdt de pompoen in stukken, haal de pitten en sliertjes eruit, schillen en dan in kleine blokjes snijden. Hoe kleiner de blokjes, hoe sneller gaar straks bij het koken.

IMG_3506

Bak ondertussen de ui zachtjes in een beetje olijfolie.

IMG_3504

Pers de mandarijn uit. Voeg dan kaneel, paprikapoeder, pompoenblokjes toe en bak deze nog een paar minuten. Voeg dan de bouillon of bouillonpoeder en water toe (ik vond het zelf wat teveel water, achteraf), mandarijnensap erbij. aan de kook brengen, deksel erop en zachtjes laten koken tot de pompoenblokjes gaar zijn. Deksel er af en nog even zachtjes laten doorkoken. Dan de staafmixer er in. Heerlijk met varkenshaas van de klapgrill en gestoomde boontjes. Broodje er bij om te dippen. Eet smakelijk 🙂

IMG_3509 IMG_3510

Update:
Ik vind de pompoenpuree te zacht en te dun. Misschien zou het volgende keer langer kunnen koken, of dikker met een aardappel erdoor.

Afdrukken