Recept: Zuurkool uit de oven

In dit geval met paprikapoeder, rode paprika, rode ui, katenspek en chipolataworstjes uit de oven! Leek me echt heel lekker. Mijn lief vroeg Bigosh, maar dat is het niet. Lijkt er wel een beetje op. We gaan het proeven… voor 2 personen (iets te veel groenten, maar dat is voor de liefhebber)

Ingrediënten
3 kleine rode uien in halve ringen gesneden
1 rode paprika in halve reepjes
6 plakken katenspek (of meer, nog lekkerderder)
2 appels, geschild en in plakjes
1 1/2 tl gerookte paprikapoeder
100 ml witte wijn
5 of meer chipolata worstjes
500 gr zuurkool, uitlek de helft ongeveer…
zout & peper

Bereiden
Oven voorverwarmen op 200 graden. Ui en paprika in een beetje olie of boter bakken, dan de zuurkool toevoegen en even meebakken. Paprika poeder erbij, goed doorroeren, kort meebakken en dan het hele zwikkie in een ovenschaal. ten Katespek er overheen leggen, plakjes appel erop en er bovenop de worstjes. Oja, en daarin gaatjes geprik. Overigens kun je ook merques worstjes, of braadworstjes gebruiken. Dat sap is superlekker in de zuurkoolschotel. Wijn er bij schenken, schaal zo’n 25 minuten in de oven. Lekker met gekookte aardappeltjes.

Afdrukken