Recept: Ge­bak­ken gnoc­chi

Hamblokjes waren deze week in de aanbieding, gnocchi’s hadden we al heeeeeel lang niet meer gegeten vanwege iets te zompig indertijd en in m’n vriezer had ik nog een zak tuinbonen van dit jaar oogst liggen precies genoeg voor 2 personen. Hmmm toen aten we dit…

Ingrediënten
1 zak tuinbonen (diepvries) 450 gr
bakje gekookte hamreepjes
1 courgette in blokjes gesneden
1 grote uit, gesnipperd
1 knoflookteen, fijngehakt
1 ons blauwe kaas die kan smelten
scheut olijfolie
zout & peper
Salie. Hetzij vers 2 takjes, gedroogd iets minder.

Verhit de olie in een koekenpan en bak de gnocchi in 10 minuten op middelhoog vuur goudbruin en gaar.
Snipper ondertussen de ui en snijd de knoflook en salie fijn. Verhit een scheut olie in een hapjespan en fruit zachtjes de ui, knoflook en de helft van de salie. Snijd ondertussen de courgette in blokjes van 1 cm (brunoise heet dat). Voeg de courgette, tuinbonen, peper en eventueel zout toe en bak 2 min. mee. Voeg de hamreepjes en de blauwe kaas toe en laat nog even stoven op laag vuur met de deksel op de pan. Meng de gnocchi met de groenten en ham en bestrooi met de rest van de salie.

Afdrukken