- Dingen van de Dag - https://majoh.nl/weblog -

Recept: Paté (-smeersel) van linzen, wortel en koriander

Mijn lief had een tijdje geleden de befaamde paté van meneer Wateetons gemaakt. Kom ik vandaag in m’n boekenkast het boekje Patés & terrines van Fiona Smith tegen. Met daarin het volgende recept. Voor ca. 6,25 dl.

Ingrediënten

Bereiding
Spoel de linzen af met water, doe ze in een pan met ruim water en breng dit aan de kook. Zet het vuur lager en laat de linzen 15 minuten zachtjes pruttelen. Giet ze af. Zet ze zolang weg.

Verwarm de olie in een pan met dikke bodem op gemiddeld vuur. Voeg de knoflook, de ui, de koriander, de pepertjes, de wortel en het komijnzaad toe. Bak het mengsel al roerend 5 minuten. Voeg de gekookte linzen, de bouillon en de tomate4npuree toe. Zet het vuur lager en laat het mengsel met het deksel op de pan 15 minuten zachtjes pruttelen. Roer af en toe. Laat het mengsel afgedekt afkoelen.

Pureer het mengsel in een keukenmachine tot een dikke puree. Voeg naar smaak zout en peper toe en roer de verse koriander erdoor. Doe de paté in een kom, roer de yoghurt (naar keuze) erdoor en besprenkel de pate met wat olijfolie. Garneer het gerecht met de verse koriander. Lekker met Turks brood.

Meer recepten?
Pate's en terrines
Pate’s en terrines
Smith, F.

Klik op het boek om dit bij Bol te bestellen.

Update:
Ik vind het een lekker smeerseltje. Op crackertjes, een stukje brood. Maar dat is het dan ook, een smeerseltje. Paté is het niet, daar is het net te dun voor.