Recept: Ovenschotel sperziebonen shoarma rösti

Tot mijn verbazing heb ik dit recept nooit opgeschreven! Wel gemaakt, maar nu sinds lang weer eens in gedachten aangezien de sperziebonen op mogen en de shoarma in de aanbieding is. Maar ik kon het nergens vinden! De Rosti overigens ook niet hier in m’n supermarktje, dus dan maar zelfgemaakt. Ik had nog een halve pan gekookte aardappelen van gister over, die heb ik geraspt. En een restje kikkererwten die ook op mochten.

Ingrediënten

  • 1 zak rosti (diepvries)
  • sperzieboontjes, schoongemaakt, en in stukjes,
  • 2 eetlepels sesamzaad
  • 150 gram geraspte kaas
  • snufje paprika poeder
  • 3 ons shoarmavlees

Bereiden
Verwarm de oven voor op 180 graden. Kook de sperzieboontjes beetgaar, meng door de geraspte aardappel of rösti de sesamzaadjes en de geraspte kaas en de paprika poeder. Bak ondertussen kort de shoarma. In de ovenschaal eerst de boontjes, dan shoarma en dan het rösti-kaasmengsel scheppen.

IMG_2807

Zet de ovenschotel ongeveer 30 minuten in de oven, of totdat de bovenkant een mooi knapperig uiterlijk heeft gekregen. Eet smakelijk.

IMG_2808

Afdrukken