Recept: Tomatensaus

Ingrediënten
3 kilo tomaten (van eigen oogst of onbespoten bio)
4 uien, rood en wit
4 grote tenen knoflook
half the gardens kruiden d.w.z. een flinke hoeveelheid peterselie (ook de steeltjes), bieslook, rozemarijn, tijm en oregano en als je ’t in de tuin hebt staan lavas/maggie

Bereiden
Bak de uien zachtjes in een scheutje olijfolie met een snuf zout. De tomaten wassen, het kroontje eruit snijden en vervolgens in blokjes. Voeg de tomaten toe bij de uien wanneer deze een beetje bruin bakken. Pers de knoflook erboven en hak of knip de kruiden grof boven de pan. Zet alles op een koken en laat het daarna flink zachtjes inkoken. Proef even, voeg naar smaak zout en peper toe, zelf heb ik er nog een klein beetje chiliflakes en een scheutje balsamico in gedaan.

Als je de saus dik genoeg en goed van smaak vindt; de staafmixer er in. Nog even laten pruttelen en dan kokend heet in glazen potten doen. Deksel direct erop, goed aandraaien en op z’n kop laten afkoelen. Koel, droog en donker bewaren.

Afdrukken