maandag Coldenhove

Werd ik helaas wakker met behoorlijke pijn in m’n buik. Daar kon ik op ’t moment toch niets aan doen, behalve paracetamol erin. We besloten om ’t ons ‘makkelijk’ te maken door de Kammen-route te lopen over de Posbank. Dat was een heel goed idee.

Een van de mooiste routes van deze omgeving. Dit keer liepen IJslandse pony’s op het pad, waar we dwars doorheen moesten (eng!). Ze deden gelukkig niets, behalve een beetje kijken.

Kijk daar mochten wij dwars doorheen, over het watertje recht omhoog. Maar aangezien het er toch wel veel waren, en ik beestjes toch altijd een beetje onvoorspelbaar vind, zijn we een stukje om ze heen gelopen 🙂

Deze route hadden we een half jaar eerder al gelopen, maar dit keer was de heide in bloei. Mooi! Hoewel in dit deel alweer enigszins uitgebloeid…

Zwarte torren zijn we ook heeeel veeeel tegengekomen. Kruipend, vliegend, op hun rug spartelend, noem maar op.

Bij de Posbank café lagen Hooglandse Koeien, daar hoefden we gelukkig niet doorheen, maar ze waren wel prachtig dichtbij. Eentje lag zelfs tegen het hekje van de paarse route aan. Gelukkig deden wij de zwarte.

Ziet er schattig uit, toch? Is een koe…

Maar dat waarschuwingsbordje zegt vast niet zomaar dat je ongeveer 25 meter van ze uit de buurt moet blijven!

Aan het einde van de tocht lag de Heemtuin van het IVN te wachten, zo’n mooie en zo goed onderhouden bij het bezoekerscentrum. Als ik in de buurt woonde zou ik er graag onderhoud doen.

Ineens ging m’n mobiel af, en belde L.,  van m’n vorige baan, om te horen hoe het ging. Dat was een leuke verrassing. Op de terugweg nog snel even wat boodschappen, en toen rust… de internetverbinding lag er hoe dan ook uit tot de volgende middag.

Afdrukken