Recept: Lauwwarme boontjessalade

Ik dacht over te houden, maar het ging schoon op!

Ingrediënten
ongeveer 350 gram sperzieboontjes
1 bakje peultjes
1 zakje krieltjes
1 1/2 bosje lente- of bosuitjes
4 eetlepels zonnebloempitten
1 sjalotje of klein rood uitje
4 eieren
pakje gerookte spekjes
Bieslook, daslook en/of andere kruiden uit de moestuin

Dressing
appelciderazijn (of een andere lekkere)
olijfolie extra vierge
agavesirooop of honing
grove mosterd

Bereiden
Boontjes & Peultjes kort koken. Boontjes 10 minuten en na die 10 minuten de peultjes erbij in de pan en nog 5 minuten meekoken.

Lente- of bosuitjes in stukjes van ongeveer 4 cm snijden, zachtjes grillen of bakken in een koekenpan in een beetje boter of olijfolie

Sjalotje of klein rood uitje fijnsnipperen

Zonnebloempitten roosteren

Eieren koken

Krieltjes wassen, door de midden snijden en kort koken

Spekjes uitbakken.

Verse bieslook en daslook fijnsnijden

Dressing maken van 1 eetlepel appelciderazijn, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 theelepels grove mosterd en een flink scheut agave-siroop of honing. De dressing mengen met de salade. Eet smakelijk 🙂

Afdrukken