Ik dacht over te houden, maar het ging schoon op!
Ingrediënten
ongeveer 350 gram sperzieboontjes
1 bakje peultjes
1 zakje krieltjes
1 1/2 bosje lente- of bosuitjes
4 eetlepels zonnebloempitten
1 sjalotje of klein rood uitje
4 eieren
pakje gerookte spekjes
Bieslook, daslook en/of andere kruiden uit de moestuin
Dressing
appelciderazijn (of een andere lekkere)
olijfolie extra vierge
agavesirooop of honing
grove mosterd
Bereiden
Boontjes & Peultjes kort koken. Boontjes 10 minuten en na die 10 minuten de peultjes erbij in de pan en nog 5 minuten meekoken.
Lente- of bosuitjes in stukjes van ongeveer 4 cm snijden, zachtjes grillen of bakken in een koekenpan in een beetje boter of olijfolie
Sjalotje of klein rood uitje fijnsnipperen
Zonnebloempitten roosteren
Eieren koken
Krieltjes wassen, door de midden snijden en kort koken
Spekjes uitbakken.
Verse bieslook en daslook fijnsnijden
Dressing maken van 1 eetlepel appelciderazijn, 3 eetlepels olijfolie extra vierge, 2 theelepels grove mosterd en een flink scheut agave-siroop of honing. De dressing mengen met de salade. Eet smakelijk 🙂