Recept: Koulourakia (Griekse koekjes)

Ingrediënten
125 ml olijfolie (voor bakken, dus niet de extra vierge)
125 ml zonnebloemolie
250 ml Sinaasappelsap
250 gram suiker
1 1/2 tl baking soda
1 1/2 tl bakpoeder
1/2 tl kaneelpoeder
1 1/2 tl kardemompoeder
900 gr tarwe- of patentbloem

Bereiden
Mix de oliën en de suiker goed door elkaar. Voeg 125 ml (de helft van de) sinaasappelsap toe, en los in de andere helft de baking soda op. Het goedje gaat schuimen, maar dat is normaal. Voeg dat dan toe.

Vervolgens beetje bij beetje de bloem, bakpoeder, kaneelpoeder en kardemom toevoegen. In het begin gaat dat nog met de mixer, uiteindelijk met de hand doorkneden.

Rol er sliertjes van ongeveer 15 a 20 cm van (dat gaat een beetje lastig, maar het zal niet aan de ondergrond kleven) en maak er vormpjes van. Ik maakte er zo’n 70, en bakte die in 3-en. Leg de koekjes in spe op bakpapier en bak ze in het midden van de oven (hetelucht) 20 a 25 minuten op 170 graden.

Optie
Smeer met een kwastje wat ei losgeklopt met water over de koekjes en strooi er sesamzaadjes overheen voordat ze de oven in gaan.

Bewaren
In een blikken trommel, of grote glazen pot.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *