- Dingen van de Dag - http://majoh.nl/weblog -

Doe-het-zelf: tuinbankje

Een jaar of 5 geleden maakte ik tuinbankjes van de pallets die de hovenier achter liet na het ‘bouwen’ van onze achtertuin. Vijf bankjes die aangesloten konden staan, en een krukje erbij. Vet schuren en in de hoogglanslak daarna. Maar helaas… ook palletbankjes gaan niet eeuwig mee. Eentje konden we vorig jaar al ruimen, een volgende zit er aan te komen, want de resterende spijkers beginnen bovenop te komen, roesten, de zwam er in en doorzakken. Tja…

De bankjes, stoeltjes etc. die we in de Paleistuin-Zuid hebben staan zijn langzamerhand ook toe aan reparatie of vervanging. Afgelopen week kon ik er ook eentje bij het grofvuil kwijt; te gevaarlijk om op te zitten.

Tot mijn volle genoegen kwam ik gisteravond thuis na een vergadering van de woningbouwcorporatie; mijn Lief had maar liefst twee!! nieuwe bouwpakketbankjes meegebracht! Je begrijpt; ik stond vanochtend eigenlijk al te popelen om de boel in elkaar te zetten, maar er moest eerst het een en ander anders gebeuren.

IMG_0613i

Dus vanmiddag na het boodschappen doen, met een krijsende poes om me heen (want zij wilde naar buiten, en ik niet) in de huiskamer het 1e bankje in elkaar gezet. Niet heel makkelijk voor zere handjes.

IMG_0614i

Maar toch gelukt en de volgende doen mijn lief en ik samen 🙂

Bewaren

Bewaren

Bewaren