Recept: Vloerbrood met waldkorn

Hmm dat gedoe met desem, allemaal goed en wel, maar ik ben er gewoon niet zo handig in om ‘m levend te houden. En toch wil ik wat vaker ‘gewoon’ brood bakken, en ook geen uuuuuuren hoeven wachten tot ’t spul gerezen is. Dat moet toch ook kunnen? Dus… op zoek en dit hier is een kruising tussen een vloerbrood van River Cottage en Syts keukentje.

Ingrediënten
7 gram droge gist
10 gram zout
2 eetlepels honing
1 eetlepel olijfolie
300 ml handwarm water
1 vitamine C tablet gepoeierd
250 bloem
150 gram waldkorn
100 gram volkorenmeel

Bereiden
(dat doe ik altijd in de bbm), meng de ingredienten voor het deeg, en kneed dit tot je er een vliesje van kunt trekken. Bij mij duurde dat vandaag zo’n 12 minuten. Leg de bol deeg dan in een ingevette kom, dek deze af (zelf gebruik ik een beslagbak waar een deksel op zit) en zet de kom weg op een redelijk warme plek. Bij mij is dat in een fleecedekentje in de huiskamer. In ieder geval tochtvrij.

Na een uur, anderhalf uur het deeg even uitduwen op een ingevette plek; daar gebruik ik zo’n siliconenmatje voor (je handen ook, dat werkt makkelijker) en bol het op. Leg het alsnog zo’n uur te rijzen in een rijsmandje als je dat hebt. Na de rijsperiode de bol op een bakplaat met bakpapier leggen, met een scherp mes of lamé insnijden. Bak het brood in een voorverwarmde oven op 200 graden (heteluchtoven), of 230 graden (conventionele oven), tussen de 30 a 40 minuten.

https://www.rivercottage.net/recipes/fennel-seed-bread
http://www.hetkeukentjevansyts.nl/recepten/brood-ontbijt-lunch/brood/waldkorn-vloerbrood

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...
Afdrukken Afdrukken