Recept: Couscous salade

Bij warm zomerweer zo lekker, je kunt het als bijgerecht eten, maar evengoed is het zo als maaltijdsalade net zo heerlijk. Voor ’t eerst gemaakt in juni 2007, maar langzamerhand aangepast naar onze smaak. Wij kunnen er ruim twee dagen van eten, en dan krijgt de Buuf ook nog een bakje, aangezien ik er verder geen zout, suiker of vet extra aan toevoeg.

Benodigdheden:

 • 500 gram snelkook couscous
 • halve liter water
 • grote pan

En van alles wat erdoor kan

 • 2 lenteuitjes (vooral het groen)
 • twee handen rucolla, ietwat gesneden
 • pijnboompitten geroosterd
 • een half pakje of iets meer fetakaas in stukjes
 • Blauwe chilirozijnen, een handje
 • olijven in stukjes
 • kappertjes
 • gestoomde sperzieboontjes in stukjes
 • halve grote, rode paprika in stukjes
 • 4 eetlepels verse munt, fijngeknipt
 • Ras el Hanout naar smaak

Klaarmaken:

Kook het water, zet het gas uit als het kookt, en voeg de couscous toe. Even goed roeren en daarna even laten staan. Na een poosje nog een paar keer goed doorroeren en een scheutje olijfolie erdoorheen roeren. Als de couscous enigszins is afgekoeld, alle ingrediënten fijnsnijden en erdoorheen roeren. Je kunt de couscous salade in de koelkast laten afkoelen, of iets warmer eten wanneer je dat lekkerder vindt.

Afdrukken

2 reacties

 1. Ha Sabine,

  Dat is goed, geef maar een gil!
  En als het regent; dan eten we iets anders lekkers 🙂

  Groetjes Rietje en nog bedankt voor je lieve mailtje

Reacties zijn gesloten.