Recept: Gehaktbrood met appel

Ik heb de laatste tijd zo’n onzinnige behoefte aan appels, en zo uit vuistje eten vind ik eigenlijk niet lekker. Dus bedacht ik een aantal recepten waarin appel lekker zou zijn 🙂

Zo ook dit gehaktbrood. Makkelijk om te maken omdat het eigenlijk op dezelfde manier aangemaakt wordt wanneer je gehaktballen maakt. En als het eenmaal in de oven zit, hoef je alleen maar te wachten tot het gaar is.

Benodigdheden:

  • 5 ons gehakt
  • 1 uit gesnipperd
  • 2 tenen knoflook, geperst
  • 1 appel, geschild en in kleine stukjes gesneden
  • paneermeel
  • ei
  • zout
  • peper

Kneed alles door elkaar, en stop in een ingevette cakevorm in de oven op 180 graden, tot ’t gaar is. Heerlijk met van alles en nog wat. In plakjes op een boterham of toastje. Koud of warm.

Afdrukken